Dragi bratje in sestre,


v pričakovanju veselega praznika Kristusovega rojstva vas obveščamo o prazničnem bogoslužju v naši cerkvi v Ljubljani in nekaterih omejitvah v skladu z veljavnimi ukrepi državnih organov za preprečitev širjenja bolezni COVID-19.


Kot vsi vemo, v Sloveniji trenutno veljajo strogi ukrepi, ki med drugim prepovedujejo množična zbiranja. Ker so taka srečanja običajno pogosta v ljubljanski pravoslavni cerkvi in ob njej, zlasti na božični dan, vas obveščamo, da to ob prihajajočih praznikih ne bo mogoče.


V cerkvi je lahko hkrati največ deset (10) vernikov ob upoštevanju drugih veljavnih ukrepov, kot so: vzdrževanje predpisane medosebne razdalje, razkuževanje rok pri vstopu v cerkev, pa tudi obvezno nošenje zaščitne maske. V cerkev lahko vstopajo samo zdrave osebe brez simptomov okužbe dihal, kašlja ali povišane telesne temperature.


Prav tako, glede na potrebe naših vernikov in z željo, da ne bi bil nihče prikrajšan za sodelovanje v svetih obredih oz. zakramentih in za božično veselje, vas obveščamo o naslednjem:


1. Cerkev sv. Cirila in Metoda v Ljubljani je odprta za obiske vernikov, vsak dan od 8.30 do 19.00.


2. Od sobote 2. januarja do nedelje 10. januarja 2021 bo v cerkvi vsak dan, z začetkom ob 7.30, potekala sveta liturgija. Ker bo liturgija v zaprti cerkvi, prosimo vse, ki bi radi prejeli obhajilo, naj duhovnikom napovedo svoj prihod.


3. Duhovniki bodo blagoslovljene božične veje (badnjake) delili v cerkvi že od 2. januarja, in sicer vsak dan od 8.30 do 10.00 in od 16.00 do 18.00, zato vas pozivamo in vas vabimo, da jih začnete jemati že od tega dne. Dan pred božičem bomo blagoslovljene veje delili od 8.30 do 19.00.


Za vsa vprašanja se obrnite na svoje duhovnike po telefonu:
- protojerej-stavrofor Peran Bošković 041 744 402
- duhovnik Aleksandar Obradović 040 459 060
- duhovnik Rade Despotović 051 753 885
- protojerej Borislav Livopoljac 041 904 539.


Zahvaljujemo se vsem našim vernikom, ki se potrpežljivo držijo vseh ukrepov in omejitev v liturgičnem življenju Cerkve. Ker smo odgovorni, ljubeči in ščitimo svoje bližnje, ki bi lahko med epidemijo imeli resne zdravstvene težave, moramo ustrezno pokazati, da smo resnično Kristusovi učenci, in božansko dete bomo dostojno pozdravili z angelsko pesmijo: Slava Bogu na višavah in na zemlji mir, dobra volja med ljudmi!


V upanju in molitvi h Gospodu, da bi se končali ti dni skušnjav, vas pozdravljamo z veselim božičnim pozdravom:


Mir Božji - Kristus se je rodil!

OBVESTILO!

Spletna stran je v izdelavi.

Hvala za razumevanje.

Izberite jezik

RAZPORED BOGOSLUŽJA

 

Večerna molitev

- vsak dan ob 18.00

Jutranja molitev

vsak dan ob 08.30

Bedenje

- sobota in pred prazniki ob 17.00

Sveta Liturgija

- nedelja in prazniki ob 08.30

   

KOLEDAR BOGOSLUŽJA

 

Cerkev je odprta vsak dan od 08.00 do 19.00 ure.